fredag 4. november 2011

Dag 6 i Polen


I dag var vi og spiste frokost halv 8 som vanlig, og så dro vi til skolen hvor vi skulle presentere Norge, Finnmark, Finnmarksløpet og skolen vår for de andre. Det var også en fransk hesteklasse der fra en privatskole, som også skulle holde presentasjon. Våre presentasjoner eide de franske og de polske, polakkene bare leste rett av powerpoint på dårlig engelsk og franskmennene (damene) snakka på fransk og vi skjønte ingenting for tolken tolka bare bittelitt. Mange grua seg veldig til å holde presentasjonene men alle var kjempeflinke og det gikk veldig bra :-) Etter presentasjonen hadde noen av de polske elevene en jiu jitsu framvisning.


Deretter gikk turen til et museum som lå på et området som het “eagels nest”, ikke fordi det er mange ørner der men fordi det lå mange borger rundt der på små fjelltopper med stein, sånn som ørnereder. Her fikk vi se flere fossiler fra dinosaurenes tid, og diverse redskaper de brukte før. Vi så også mange utstoppa dyr, og en film som de fleste av oss sovna av… Ikke det at det var kjedelig på museet, men filmen var litt lang. 



Så dro vi til internatet og spiste lunsj, hvor vi fikk noen litt uvante pannekaker med krem i. Etter det dro vi til en gåsefarm, hvor de hadde 2000 gjess. De fortalte en del om gåseoppdrett, blant annet at man trenger ca 70 gjess for å lage en gåsedunspute. Gjessene som var der veide rundt 8 kg, og en vill gås veier ca 2, de fikk også gå fritt inn og ut som de ville hele året. Gjessene blir nappa levende hver 6 uke, og duna blir sendt til Japan. De trengte 10 personer til å nappe alle gjessene og da fikk de det unnagjort på to dager. Så en person napper 100 gjess på en dag. De sa de pleier å gi de noe å drikke som får fjæra til å løsne litt et par dager før napping. Det var 4 gjess på hver gasse her, og gassen holdt seg til de fire gjessa sine. Av og til pleide gjessene å stange hodet i veggen til de døde sa de…




Etter dette dro vi og bowla og spilte lufthockey. SILJE VANT OVER DANIEL OG LIV, OG ELLE VANT OVER BRITT MARI OG ASTRID


Vi som deltok hadde det veldig gøy, noen ville ikke være med og satt bare og så på, kjedelig for de. Da kl var ca 7 dro vi hjemover til internatet og da vi kom fram var det kvelds. Vi fikk toast og egg :-)


Silje og Elle

3 kommentarer:

  1. Dere var kjempeflinke i dag og vi lærerne er veldig stolte av dere! Flotte presentasjoner og en fin sammenheng i dem. Skikkelig kul egenlaga film til slutt. Og alle var gode til å snakke engelsk!
    Hilsen Liv og Britt-Mari

    SvarSlett
  2. dokker må ta samme presentasjon når dokker kommer tilbake på skolen :P

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen eller kommentar til oss:)